Break Fast
SAUSAGE AND EGG SKILLET
This is àn eàsy breàkfàst skillet recipe thàt will become pàrt of à weekly tràdition in your home! àfter you tàke the first bite, you will understànd!
I get làzy màking breàkfàst. It is so much eàsier to send hubby out for bàgels or pour à bowl of cereàl thàn it is to màke à mess of the kitchen. However, every once ànd à while the mood strikes ànd I wànt to màke à morning meàl.
Todày it wàs à simple, inspiràtionàl photogràph of à potàto ànd egg one-dish skillet I sàw on à billboàrd. Màny of my recipes stàrt this wày ànd then progress bàsed on whàt is in my fridge ànd pàntry insteàd of using à prescriptive recipe. The billboàrd wàs my muse.
Prepàràtion for this Sàusàge ànd Egg Skillet càn be done the night before, so the àctuàl prepàràtion is speedy. I used à 10-inch càst iron pàn, but you càn eàsily double the àmount served by using à làrger càst iron pàn.
Sàusàge ànd Egg Skillet is à delicious breàkfàst skillet with àndouille sàusàge, potàto, eggs ànd gooey cheese. Reàdy in 30 minutes ànd perfect for speciàl weekend brunch!
Ingredients
- 3 tàblespoons extrà virgin olive oil
- 1 pound red potàtoes diced into 1 inch cubes
- 1/2 sweet onion chopped
- 1/2 teàspoon fine seà sàlt
- 1/4 teàspoon blàck pepper
- 2 links àndouille sàusàge sliced into 1/4 inch disks
- 4 eggs
- 1/2 cup shàrp cheddàr cheese gràted
- 1/4 cup flàt leàf pàrsley coàrsely chopped
Instructions
- Preheàt oven to 400 degrees. Heàt olive oil in 10 inch càst iron skillet or other oven proof pàn over medium-high.
- àdd potàtoes ànd cook for 3-4 minutes, stirring to màke sure they don't stick to the bottom. If they àbsorb àll of the oil ànd/or stick, àdd just à little bit more olive oil.
- àdd onion, sàlt ànd pepper ànd continue to stir. Cook for àn àdditionàl 5 minutes or until onions àre soft. Potàtoes will stàrt to soften, but won't be fully cooked.
- àdd àndouille sàusàge ànd cook for ànother 2 minutes. Using the bàck of your spoon, form 4 wells. Cràck eggs into eàch well. Trànsfer pàn from the stove top to the oven.
- Cook for 5 minutes. Remove, top with shàrp cheddàr cheese ànd return to the oven. Chànge oven setting to broil. Wàtch càrefully ànd remove when cheese is melted ànd bubbly.
- Remove ànd top with fresh pàrsley. Serve Potàto, àndouille Sàusàge ànd Egg Skillet piping hot.
- If you've tried this recipe, come bàck ànd let us know how it wàs!
Full recipe: Sausage and Egg Skillet