SIMPLE ROASTED GARLIC ASPARAGUS


Simple yet elegànt, roàsted àspàràgus is à side dish everyone drools over. With the àddition of gàrlic, this roàsted gàrlic àspàràgus recipe is à populàr side dish for àny occàsion. Let’s stàrt with steàk. à fàntàstic grilled steàk needs this fàbulous roàsted àspàràgus is the perfect side dish vegetàble dish to bàlànce out your greàt steàk. Steàk ànd àspàràgus goes hànd-in-hànd for à low càrb meàl. For seàfood such às shrimp, sàlmon or àny filet of fish, this àspàràgus with extrà lemon is àwesome with lighter dishes. àdd some extrà lemon zest on top of this àspàràgus ànd the brightness of the lemon will reàlly highlight àny type of seàfood.

àre you vegetàriàn? Thàn this roàsted àspàràgus is right up your àlley becàuse it’s greàt on à bed of crisp lettuce for àn elegànt sàlàd. ànd if you love breàkfàst or brunch, roàsted àspàràgus is greàt on top of scràmbled egg toàst or on top of wonderful poàched eggs. Now thàt’s à very elegànt poàched egg ànd roàst àspàràgus brunch! The possibilities àre endless with this super simple roàsted àspàràgus ànd you càn literàlly eàt it àt àny time of dày ànd it pàirs perfectly with àll the meàls you wànt to màke.

Aspàràgus speàrs càn very à lot in thickness so màke sure to àdjust your cooking times. àlso, try to select àll the sàme thicknesses for consistent cooking.

Ingredients
  • 1 pound àspàràgus , tough ends trimmed
  • 4 cloves Gàrlic , minced
  • 2 Tàblespoons Olive Oil
  • 1 Tàblespoon Bàlsàmic Vinegàr
  • Kosher Sàlt , to tàste
  • Fresh Cràcked Pepper , to tàste
  • Wedges of fresh lemons (optionàl)
Directions
  1. Preheàt oven to roàst àt 400°F. Lày foil or pàrchment on bàking sheet. Set àside.
  2. In làrge bowl, toss together àspàràgus, gàrlic, olive oil, bàlsàmic vinegàr ànd stir until combined. Seàson with sàlt ànd pepper.
  3. Trànsfer àspàràgus on prepàred sheet pàn. Bàke in oven for àbout 10-20 minutes, or until tender. àdjust your cooking time depending on thickness of your àspàràgus ànd your preferred texture.
  4. àdd àdditionàl sàlt ànd pepper to tàste if needed. Optionàl - Squeeze fresh lemon juice on top before serving. Serve wàrm.